Autobedrijf Graumans
Smederijstraat 7
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: 013/507 9770
Fax: 013/507 7627
Onderhoud & Controles.

Altijd de juiste atmosfeer in uw Opel.


Airco service

Om u optimaal te laten genieten van frisse lucht in uw Opel, zorgt uw Opel Erkend Reparateurdaarom zorgen wij er graag voor dat uw airconditioning in topconditie is. En dat is zeker geen overbodige luxe!

U kunt zich voorstellen dat er nogal wat eisen gesteld worden aan de mechaniek en het onderhoud van uw aircosysteem. En dat is niet voor niets: een goed onderhouden aircosysteem loopt namelijk een lager risico op defecten. Dat betekent dat een goed werkende airco altijd en overal voor een aangename temperatuur zorgt in uw Opel.

En dat is niet alleen van belang in de zomer. Ook in de seizoenen waarin het niet noodzakelijk is om het interieur van uw Opel te koelen, is een goed werkend aircosysteem een must. Deze zorgt er bijvoorbeeld bij beslagen ramen voor dat ze snel worden ontwasemd.

Wij bieden u daarom de Airco Service aan.

Vier redenen waarom uw Airco een periodieke service verdient:

1. Comfort

Uw airco werkt sneller en efficiënter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt uw Opel heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen uw temperatuurcomfort.

2. Veiligheid

Als uw airco goed functioneert, voorkomt hij dat uw ramen beslaan. Bovendien houdt hij u als bestuurder fris en alert. Tijdens de Opel Airco Service controleert uw Opel Erkend Reparateurcontroleren wij de volledige werking van uw aircosysteem. Eventuele reparaties voert uw Opel Erkend Reparateurvoeren wij vakkundig voor u uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven, bijvoorbeeld door het gebruik van Opel ruilonderdelen.

3. Hygiëne

Na verloop van tijd hopen er zich vuil, bacteriën en andere micro-organismen op in uw airco. Tijdens de Airco Service wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd.

4. Kostenbesparing

Een goed werkend aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken. Met tijdig onderhoud voorkomt u grote reparaties achteraf en bespaart u brandstof.

 

Tips voor het gebruik van uw aircosysteem:


Even de ruiten open

Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst even de ruiten open. De grootste warmte kan er dan uit. Wanneer de airconditioning koud wordt, de ruiten weer sluiten. Een airco kan namelijk alleen goed functioneren met de ruiten dicht.

Niet te koud

Zet de temperatuur van uw airconditioning niet te laag of de ventilator continu op hoge snelheid. Het temperatuurverschil met buiten kan erg groot worden wat onprettig is wanneer u de auto weer verlaat.

Gebruik uw airco bij regen

Schakel bij beslagen ruiten ook uw airconditoning in. De temperatuur mag ook op warm staan. Het gaat erom dat het vocht uit de ventilatorlucht wordt gehaald met de airco aan. Zijn de ruiten condensvrij, laat de airco dan gewoon aan staan. Wanneer u deze direct erna uitzet zullen de ruiten namelijk snel weer beslaan.

Regelmatig gebruiken

Zet uw airconditioning minimaal 1x per week zo'n 10 minuten aan. Dit zorgt ervoor dat de vloeistoffen in de aircoleidingen weer stromen en dat afdichtingen soepel blijven. Zo voorkomt u dat het systeem gaat stinken en tevens dat afdichtingen uitdrogen en gaan lekken.

Schakel de airco eerder uit

Schakel uw airconditioning ongeveer 10 minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. Zo kan de condensor van de airconditioning alvast wat vocht kwijt door de warmte van het motorblok ernaast. Dit voorkomt 3 dingen (afhankelijk van het weer):

  1. Wanneer bij de volgende rit de airco wordt aangezet blaast deze niet eerst vochtige lucht wat voorkomt dat de ruiten zullen beslaan.
  2. Er blijft minder vocht achter in de condensor waardoor er minder kans is op bacterieën en een stinkend aircosysteem.
  3. Omdat de condensor zijn vocht al kwijt is zal het lekbakje onder de condensor niet overlopen.

Bij zware belasting > airco uit

Moet uw Opel hard werken bijvoorbeeld berg opwaarts met een volle belading en/of caravan, zet de airco dan even uit. Dit scheelt weer wat motorvermogen.

Voorkom verstopping van de airco

Houdt de luchtinlaten van uw Opel vrij van blad en vuil. Kijk bij het schoonmaken van uw Opel ook altijd even onder de motorkap ter hoogte van de voorruit of zich daar daar geen bladeren of ander vuil hebben opgehoopt.