Autobedrijf Graumans
Smederijstraat 7
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: 013/507 9770
Fax: 013/507 7627
Milieuvriendelijk Denken.

Opel neemt zijn verantwoordelijkheid om op een verantwoorde manier met het milieu om te gaan en zo ‘groen’ mogelijke producten op de markt te brengen. Maar ook u als chauffeur kan een steentje bijdragen door eens te informeren naar de montage van onze ruilonderdelen bij uw Opel Erkend Reparateur. Ruilonderdelen zijn originele Opel onderdelen die tijdens een reparatie worden vervangen om vervolgens een complete revisie te ondergaan zodat ze later opnieuw ingezet kunnen worden als vervangingsonderdeel.

Waarom kiezen voor Opel ruilonderdelen?

Zijn ze echt groen?

Ja, want de productie van ruilonderdelen vereist minder kostbare grondstoffen, tot 85% minder energie en genereert een veel lagere afvalproductie.

En de kwaliteiten?

Door hun nauwgezette productieproces verzekeren ze minstens dezelfde tolerantie, duurzaamheid en kwaliteit als originele Opel onderdelen.

Waarom zou ik ze kopen?

Ruilonderdelen bieden u dan ook enkel voordelen: ze besparen u geld en sparen het milieu, terwijl u zeker bent van dezelfde kwaliteit en garantie als originele onderdelen.

Hoe komen Opel ruilonderdelen tot stand? Van gebruikt naar hergebruik in vijf stappen:

  1. Van de onderdelen die tijdens een onderhoud vervangen zijn, selecteren wijselecteert de Opel Erkend Reparateur diegene die voor recuperatie in aanmerking komen. Het gaat bijvoorbeeld om startmotoren, stuurinrichtingen, alternators, airco compressors, condensoren, cilinderkoppen, radio- en navigatiesystemen.
  2. De onderdelen worden verpakt en verzonden naar het European Core Return Center (ECRC), waar een eerste selectie gebeurt en de onderdelen verder gedistribueerd worden naar de verschillende producenten.
  3. De onderdelen worden onderworpen aan een disassemblage-proces. Hierbij worden alle componenten onderworpen aan strenge kwaliteitstesten om vervolgens een complete revisie te ondergaan.
  4. Omdat ze minder onderhevig zijn aan slijtage kunnen componenten uit staal en gietijzer na inspectie meestal opnieuw gebruikt worden. Rubber, klein kunststof en elektronische deeltjes worden meestal vervangen door nieuwe componenten.
  5. De nieuwe ruilonderdelen worden in voorraad geplaatst in één van de Europese Opel magazijnen, en kunnen door onsde Opel Erkend Reparateur tegen zeer concurrentiële prijzen voor reparatie aangeboden worden.